malzemeler
1 kilo kırmızı erik (mürdüm eriği)
2 litre kadar su
1 su bardağı şeker
yapılışı:
- Erikleri bol suyla yıkıyoruz.
- Bıçakla 4e bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz büyük ve geniş tencereye koyuyoruz
- Suyuda ilave edip ocağa koyuyoruz.
- Kaynamaya başlayınca şekerimizi ilave edip karıştırıyor ve 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca şekerimizi ilave edip karıştırıyor ve 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
-İsteğe göre şeker miktarını arttırabilirsinizde.
-Başka bir kabın üzerine ince bi süzgeç koyup erikleri ve suyunu süzdürün.Süzgeçte kalan erikleri kaşık yardımıyla ezin.
! not: Erikleri tencereye bütünde atabilirsiniz.Sonuçta kaynadığı zaman yumuşayıp dağılacak ve biz bunu ezip süzdüğümüz için çekirdekleriyle posası dışarda kalcak.Ben evde tek olduğum için uğraş olsun diye böyle yapıyorum galiba :)
Posasınıda eskiden meybuz dondurmaları vardı (20li yaş ve üstü bilir şimdilerde yok galiba görmüyorum hiç bi dondurma dolabında :) buz kalıplarına posasıyla suyunu karıştırıp döküyorum. Ortaya böyle buzlar çıkıyo ister erik suyunun içine atın ister tek olarak tüketin.Serin serin iyi gidiyor :)
(Unutkan ben:/ gene aklıma gelmedi bu buzları erik suyunu süslemede kullanmak)
Bunlarda bugünün ojeleri :) süslesemmi süslemesemmi karar veremedim zatende akşam oldu. en iyisi böyle kalsın 2 güne değiştirirm zaten :)
Haydin hoşçakalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder