9/10/2012

Gül buketi hemde kağıttan

 Şablonu bilgisayarınıza indirin ve çıktısını kalın kağıt üzerine alın.Dikkatli bir şekilde kenarlarından kesin.Kalın kağıttan kestiğiniz şekilleri kopya olarak kullanın.3 boy şablon var ve her bir şablondan 8er tane olacak şekilde grapon yada parşömen kağıdından kesin.Toplamda 3 farklı boyda 8er taneden 24 çiçek olacak.
 2 numaralı resimde 1 tane çiçek yapmak için 8 parçanızı görüyorsunuz.(Kağıtların kenarındaki küçük çıkıntılar ise yapıstırmak için kullanacağımız alan.)Yaklaşık 30 cm uzunluğunda yeşil tel kesip 2ye katlayın.
 Önce 3 küçük yaprağı sıcak silikon yada yapıştırıcıyla yapıştırın.Diğer 4 parçayı kenarlarındaki çıkıntılardan yapıştırıcıyla yapıştırıp bütünleştirin.Daha sonra tele geçirin.
 Kendinden yapışkanlı yeşil şerit veya grapon kağıdıyla çiçeğin alt yaprağının hemen altından başlayıp telin etrafını döndürerek sarın.Diğer parçalarınızıda bu şekilde birleştirin ve küçük, orta ve büyükten 8er taneden 24 adet gülünüzü oluşturun.
 Gülünüzü demet haline getirin ve sap yapmak için kullandığınız telinizle etrafını iyice sarıp birleştirin.Uygun renkli bir kurdele ile bağlayıp bitirin.
Bitiminde çok şıl bir buket oluyor değilmi? :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder